Spre deosebire de tehnologiile învechite de tip „rezervor”, în tehnologia de cavitație cu impulsuri magnetice nu este necesară o reacție de re-eterificare. Această inovație înseamnă că timpul necesar pentru a obține biodiesel este redus de 8-10 ori.
Atunci când se utilizează tehnologii convenționale, nu este posibil să se obțină imediat combustibil biodiesel de calitate corespunzătoare. Prin urmare, este necesar un proces de eliminare a impurităților, care implică spălarea sau purificarea cu ajutorul sorbaților. Acest lucru necesită echipamente suplimentare pentru spălarea primară a produsului de biomotorină (în acest scop se utilizează de obicei un amestec de apă și alcool) și unități suplimentare pentru ceea ce se numește uscare în vid. Atunci când se utilizează metoda de fabricare a biomotorinei prin cavitație, nu este nevoie ca produsul finit să fie spălat sau uscat, ceea ce elimină, prin urmare, procesele de utilizare a apei reziduale și a sorbaților.
Una dintre principalele probleme cu tehnologiile cu „rezervor” este necesitatea de a adăuga și, în consecință, de a recupera metanol suplimentar la procesor. Acest lucru necesită echipamente suplimentare și risipește energie electrică. În tehnologia de cavitație, cantitatea de alcool utilizată pentru reacție este exact conformă cu compoziția stochiometrică, adică cu volumul minim. Nu este nevoie de o reacție de reeterificare. Este exclusă utilizarea de echipamente costisitoare și periculoase pentru recuperarea metanolului în cadrul procesului. Orice pierderi inevitabile de alcool în timpul recuperării sunt eliminate, ceea ce îmbunătățește condițiile de mediu și caracteristicile antiexplozive.
Metodele convenționale de producere a biomotorinei se bazează pe încălzirea uleiului la 67-70 °C. Acest lucru implică costuri semnificative de energie electrică; în plus, procesul de recuperare a metanolului (necesar atunci când reacția este realizată cu ajutorul tehnologiilor convenționale), reeterificarea suplimentară și, de asemenea, deshidratarea în vid conduc la un consum considerabil de energie electrică. Utilizarea procesării prin cavitație elimină toate etapele menționate mai sus, ceea ce înseamnă că se utilizează de 5-7 ori mai puțină energie electrică.
În cazul cavitației cu impulsuri magnetice de înaltă frecvență, prelucrarea are loc în procesor la nivel molecular. Toate componentele sunt expuse la impulsuri de cavitație dirijate magnetic. Moleculele de acizi grași sunt scindate cu ajutorul microexploziilor; acest lucru are ca rezultat o scădere a vâscozității, o creștere a cifrei cetanice, o îmbunătățire a parametrilor energetici ai viitorului combustibil și o accelerare și o îmbunătățire considerabilă a calității reacției de eterificare. Trebuie remarcat faptul că reacția are loc la temperatura camerei și nu este necesară încălzirea uleiului.
Echipamentele noastre automate ocupă un spațiu de 5-10 ori mai mic decât echipamentele convenționale de capacitate similară.
grăsimi animale
ulei brut de floarea soarelui
CENTRALE COMPLET AUTOMATIZATE
INSTALAȚII COMPLET AUTOMATIZATE
Pulsar-СT 715
Pulsar-СT 730
Roton-B
MINI Pro